tiistai 24. heinäkuuta 2012

Vartevaa kastelukannua

Kotiloterraarion kasteleminen voi joskus olla haastavaa hommaa. Mikäli terraario on suuri ja kotiloille on tarjottu runsas turvekerros kaiveltavaksi, ei välttämättä turpeen sumuttaminen riitä. Turpeen tulee olla läpikotaisin kosteaa, ei vain pinnalta. Joku vinkkasi, että turpeen voi kastella kastelukannulla. Ison, painavan kastelukannun kanssa häärääminen lasiterraarion ja laminaattilattian ympäristössä ei tuntunut kovin luotettavalta idealta, joten ajatusnystyrät joutuivat töihin.

Kymmenlitraisen suuren kastelukannun kanniskelu sisätiloissa tuntui hieman liioitellulta tarpeeseeni, joten ostin lasten kastelukannun kyseiseen tarkoitukseen. Näin kesäaikaan niitä löytyy monista normaaleistakin kaupoista. Toki sisäkasvien kasteluun tarkoitettuja kapeakärkisiä kannuja löytyy kasvipuolelta kauppoja ympäri vuoden, mutta halusin kannun, jossa on tuollainen "jakonokka", joka jakaa vedentulon pisaramaiseksi sateeksi yhden kiinteän vesivanan sijaan. Sellainen lopulta löytyikin, ja irroitettava nokkaosa on vain plussaa...

Huomasin, että turhaanhan minä tungen koko kastelukannua terraarioon, sillä riittäähään tuohon vain pienestä raosta kastelu. Tämä kuitenkin vaati kastelukannuun lisäletkun askartelun. Sattumalta normaali puutarhaletku oli aikalailla täydellisen kokoista!

Pientä modailua tarvittiin, mutta sattumalta kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa! Pätkä puutarhaletkua, hieman isompaa vaaleanväristä muoviputkea ja hieman teippiä suurentamaan puutarhaletkun läpimittaa puolella millillä.


Palasina ja kasattuna. Palat voi vain työntää kiinni toisiinsa, en nähnyt tarpeelliseksi käyttää liimoja tai silikone, jotta koko jutun voi halutessaan purkaa täysin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti