perjantai 17. elokuuta 2012

Sählypallosta linnunleluksi

Jos suinkin laittaa mielikuvituksen kehiin, voi mitä moninaisimmista esineistä saada leluja lemmikeilleen, kunhan varmistaa että materiaali on siihen soveltuvaa. Tässä ohje miten sain sählypallosta linnuille helposti täytettävän namijemmalelun.

Tarvikkeet:
- Puhdas sählypallo
- Pieni kukkaruukku (ostin itse Kärkkäiseltä, mutta näitä saa askartelukaupoistakin)
- Nauhaa
- Itse laitoin vielä varulta nauhankiristimen

Tein sählypalloon terävällä puukolla isomman reiän. Siitä ei tullut todellakaan kaunis, muttei se haittaa kun se jää piiloon. Laitoin sählypallosta läpi nauhan sitoen toisen pään ison reiän vastakkaiselle puolelle (eli tekemällä nauhaan sählypallon reikää suuremman solmun, tähän voi ripustaa halutessaan esim. ison helmen tai kilikellon). Saman nauhan vedin läpi myös pienestä kukkaruukusta, niin että ruukku tuli nurin päin peittämään isoa aukkoa. Lopuksi laitoin kukkaruukun päälle kiristyssysteemin, etteivät linnut saisi ruukkua nostettua ja päätään pallon ja ruukun väliin. (Tosin neitokakadun kokoinen lintu ei saisi ruukkua nostettua nauhan kantikkuuden ja kitkaisuuden ja ruukun painon vuoksi, mutta laitoin varmuuden vuoksi ja tuollainen kannattaa laittaa jos käyttää pyöreää nauhaa.) Nyt sählypallon saa täytettyä hyvin kätevästi ja nopeasti kerralla!


Kätevimmin sählypallon täyttää hirssin palasilla. Tätä virikettä voi käyttää myös muilla linnuilla kuin neitokakaduilla, ainakin pienemmillä. Ehkä soveltuisi suoranokkaisillekin kavereille, en tiedä. Isommille linnuille ei kannata laittaa, sillä niiden nokkavoimat riittävät hajottamaan pallon ja irrottamaan siitä muovia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti