tiistai 19. kesäkuuta 2012

Terraarion kannen tekoa

Ehkä tässä välissä voi jo paljastaa, että meille on saapumassa uusi "pieni" perheenjäsen. ;) Terraarioasukki, jolle piti vanhaan akvaarioon saada tehtyä kansi. Vaan ei ihan millainen kansi tahansa, vaan kohtuullisen kosteudenpitävä, tukeva ja johon saisi lämpölampun lämmittämään.

Valaisimena on siis Trixien valaisinkupu, jonka halkaisija on 25 cm. Siinä on valmiina irrotettava suojaverkko, joten iskän kanssa päädyimme ratkaisuun, että itse kanteen ei tulisi lainkaan verkkoa. Lämpölampun kun on joka tapauksessa oltava 24/7 päällä, valaisin suojaverkkoineen tukkisi aukon samalla.

Kantta alettiin rakentamaan vesivanerista. Siihen laitettiin puurimat reunoiksi, jotta kansi pysyy tukevasti paikoillaan. Kuviosahalla leikattiin hieman valaisinta pienempi pyöreä aukko, jossa valaisin verkkoineen pysyy täydellisesti. Pyöreä aukko oli todella hyvä ratkaisu, sillä se on siistin näköinen mutta lisäksi hyvin energiatehokas, sillä nyt lamppu  puskee kaiken lämpönsä terraarioon eikä sen ulkopuolelle turhaan.


Kuvassa siis terran toinen kansi ei ole paikoillaan, yllättäen, mutta se on samanlainen kuin toinenkin, ilman pyöreää aukkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti