sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Esittely: Neitokakadu Samara

Ensimmäinen oma lintuni, tavallaan. Minulle oli luvattu tulevan kaveriltani neitokakadut Iines ja tämän poika Nemo (näistä esittelyt myöhemmin). Nemo oli vallan ihastunut sekä äitiinsä (kaneli-helmiäinen) sekä myös edesmenneeseen isäänsä Legolakseen (lutino). Halusin Nemolle oman tyttöystävän, jottei se vikittelisi äitiään. Värimuotojen vuoksi halusin jotenkin toteuttaa Nemon mieltymyksiä hankkimalla neitokaisen, joka olisi jotain Iineksen ja Legolaksen väliltä, eli siis kaneli-harlekiini-helmiäinen.

Tuollainen lintu on kuitenkin hankala löytää, ei sillä että se olisi erityisen harvinainen, vaan koska neitokakaduilla on hyvin monta värimuotoa ja niistä vain osa on todella yleisiä. Sattumalta joku pari kuukautta ennen lintujen hankkimista näin etelä-suomalaisen pesittäjän ilmoituksen, että kyseisen värisiä naaraspoikasia olisi tarjolla! Pesittäjä oli reilu, ja suostui pitämään lintua luonaan hieman kauemmin sillä minulla ei ihan heti ollut mahdollisuutta lintua hankkia.

Samara v. 2007 heinäviidakossa


Samaran nimen sain päättää ensin, ja siitä tuli Samara Jigsaw. Saw-elokuvista hullaantuneena olin päättänyt, että seuraavan lemmikin nimi olisi Jigsaw. Se oli kuitenkin hyvin hankala lausua, joten Samara sai nimekseen Samara Nemon kunniaksi: jos Nemo olisi ollut tyttö, sen nimi olisi ollut Samara tai Sydney.

Luokseni Samara pääsi tutun kyydillä, sillä meiltä olisi pesittäjän luokse ollut matkaa noin 600 kilometriä. Kaikki meni paremmin kuin hyvin, ja Samara saapui meille syyskuussa 2007. Se joutui olemaan jopa kokonaisen päivän yksinään ennen lintuseuran saapimista.

Nykyisin Samara on meidän perheen pikkuprinsessa, sillä tuntuu olevan hyvin vaativa luonne! Mikäli jokin ei miellytä, se on Samara joka sen tekee kovaäänisesti selvästi. :P Samara ei ole pariutunut kiinteästi kenenkään nykyisen tai edesmenneen koiraan kanssa, ilmeisesti Iines paremmat geenit omaavana saa kaikki koiraat hullaantumaan ympäriltään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti