maanantai 30. huhtikuuta 2012

PetExpo Helsingin messukeskuksessa 2012

Hip hei! Blogi oli pari päivää "tauolla", sillä kävin itse seikkailemassa PetExpo-messuilla kaaaukana Etelässä, nimittäin Helsingissä. :P

Reissu meni hyvin, vaikka oli aika rankka! En ota omia lemmikkejäni mukaan messuille, sillä messureissu venyy helposti kolmeen vuorokauteen, eikä se ole reissaamaan tottumattomille lemmikeille mikään huviretki. Tietty voisihan noita nyt totuttaa matkailuun, mutta kun tuskin ovat minnekään kotoa lähdössä niin en ole kokenut tarpeelliseksi.

Menin siis sinne edustamaan Lemmikkilinnut Kaijuli RY:tä, eli lintuosastoa. Siellä oli juhlavuosiosasto pystyssä, sillä yhdistys täyttää tänä vuonna 10 vuotta! Neliöitä meidän osastolla oli päälle 60 muistaakseni! Vallan näyttävä osasto siis kyseessä. :)

Lintujen kanssahan ei ole sinäänsä näyttelyitä Suomessa. Se ei siis ole verrannollinen esim. kani- ja jyrsijäpuolen osastoihin, jossa on tuomaristo, kymmenittäin ellei sadoittain eläimiä arvosteltavana ja yhdistyksen pöytä jossa on henkilö vastaamassa yleisön kysymyksiin. Kaijuleilla koko pöytä on siis tuota esittelyjuttua, kerrotaan linnuista lemmikkinä jne. Yleistön kysymyksiin on vastaajina useita henkilöitä. Linnut on yleensä häkeissä, eikä niitä ole kukaan tuomari arvostelemassa. ;) Osa linnuista, ne kaikkein kesyimmät ja valjaissa viihtyvät, voivat olla valjaissa ja myös yleisön käsiteltävissä.

Seeprapeippoja

Itse sain suurimmaksi osaa lauantaita toimia lintupuuna ihanalle Edi-avoparikaijalle. Edi on valjaissa todella rauhallinen ja useista muista linnuista poiketen se sietää myös vieraiden silittelyä, ja näin saa yleisökin hieman tunnustella miltä se linnun höyhenpuku nyt tuntuukaan...

Muualla messuilla ei paljoa kerennytkään kiertämään, ja omalta osalta messujen yleisilmeen sekä lintuosaston kuvaaminen jäi todella vähälle, sillä eihän siinä nyt malta kameraa käyttää kun on suloisia lintuja nenän alla. Vähän kävin muualla seilaamassa, mutta veri veti takaisin lintupuolelle hyvin pian. Kävin myös 24Petsin ständillä "vähän" shoppailemassa.

Kultatöyhtökakadut Riku Richard ja Elli-Noora
 Sunnuntaina oltiin vain osa päivästä paikalla, sillä  reilun 600 kilometrin kotimatkalle piti varata hieman aikaa. Kyllähän nämä reissut on rankkoja, mutta silti niiiiin ihania! Näkee paljon lintuja ja ihania lintuihmisiä pitkästä aikaa. Saa ääni käheänä kertoa siitä mikä on lähellä omaa sydäntä, eli linnuista. :) Tutustuin myös pariin uuteen lintuihmiseen, se oli kanssa tosi hienoa! Paikalla oli (*laskee*) jotain päälle 30 lintua yhteensä (ei yhtä aikaa tosin)! Lisää muiden ottamia kuvia Kaijulien messuosastolta Kaijuli-foorumilta tapahtuman omassa aiheessa.

PS: Mukaan tarttui myös kaksi pientä tuliaista, mutta niistä enemmän jossain toisessa merkinnässä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti