torstai 24. toukokuuta 2012

Esittely: Neitokakadu Tobias (R.I.P.)

Tobias oli yksi ensimmäisistä linnuista lähipiirissä. Sen hankki kaverini oululaisesta eläinkaupasta muistaakseni vuonna 2003 (tai 2002?). Tobias oli silloin kaiketi vähän yli puolivuotias, sillä sen maski oli kirkas kuin koiraalla, mutta raidallisia pyrstösulkia oli jäljellä vielä muutama.

Tobias eli elämänsä ensivuodet yksinään, mutta sille pidettiin paljon seuraa, ja se kesyyntyikin hienosti. Kaverini kuitenkin joutui opiskelujen vietäväksi, joten todettiin paremmaksi että Tobias pääsisi meille lintuseuraan. Ja niin siinä kävi, että vuonna 2008 Tobias muutti meille. Se tykästyi heti Iinekseen ja jo parin päivän tuttavuuden jälkeen todistin lintuja parittelemassa.

Lintuseurassa Tobias ei ollut enää niin ihmisten perään, vaikkei se toki ollut pelokaskaan. Se vain viihtyi omanlaistensa seurassa enemmän kuin ihmisten kanssa, nyt kun lintuseuraa oli tarjolla.



Jossain välissä vuoden 2010 lopulla Tobiaksen toinen jalka halvaantui. Olin ihan murtunut, sillä Tobias oli itselleni hyvin rakas, ja tuntui että olin samalla pettänyt ystäväni luottamuksen kun otin hänen lintunsa hoiviini ja annoin sen loukkaantua tuolla tavoin. Eläinlääkäri epäili venähdystä, mutta jalalle ei tehty mitään sillä Tobias ei arastanut sitä, vaan nojasi jalkaan kivuttomasti.






Kuitenkin pari kuukautta tuon jälkeen Tobias löytyi häkin pohjalta menehtyneenä. Lähetin pienen Eviraan kuolemansyytutkimukseen jossa selvisi että Tobiaksella oli ollut munuaisessaan kasvain, joka oli levinnyt myös jalan hermoihin. Tämän ansiosta minulla todellakin tippui kivi sydämeltä, kun tiesin ettei linnun halvaantuneisuutta tai kuolemaa olisi voinut mitenkään ennustaa tai estää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti