sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Ruokaa ulkoa!

Kevät on taas! Muistakaa hyödyntää luonnonantimia. :) Täällä pohjoisessa koivut ei ole kaikkialla edes hiirenkorvilla, joten aikamoiseksi näpräämiseksi meni kasvien haku, ekaa kertaa tänä vuonna kävin tänään hakemassa. Mukaan tarttui: pienenpieniä koivun, vaahteran ja orapihlajan hiirenkorvia, pieniä voikukan ja apilan lehtiä, heinän/ruohonkorsia sekä vaahteranversoja joita oli pihassa paljon.
'

Erityisesti neitokakaduille, undulaateille jne. on tärkeää tarjota tarpeeksi tummia lehteviä kasviksia, jotta niiden ruokavalio on tasapainoinen. Talvisin tämä on aikamoinen haaste, sillä kyseisiä kasveja ei kamalan paljon kaupan hyllyiltä löydy. Kesällä näitä ei tarvitsekaan ostaa, sillä kaikki ruokapyramidin tuon alueen syötävät on helppo hakea luonnosta.

Kirjoitin aiemmin tänä vuonna Lemmikkilinnut Kaijuli RY:n foorumille pienen listan linnuille sallituista ja kielletyistä kasveista. Sitä voi myös soveltaa aikalailla kaikille muille eläimille.

PS: Muistakaa kerätä kasvit saasteettomilta ja puhtailta alueilta. Itse huuhtaisen vielä kasvit juoksevalla vedellä, niin irtoroskat ja ötökät lähtevät pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti